06-22844727 info@julliegesprek.nl
Selecteer een pagina

Uit Elkaar!

Goed, dus jullie willen uit elkaar gaan. Een scheiding is altijd vervelend, in Nederland een derde van alle huwelijken. Zo’n 34.000 per jaar. Behalve dat het emotioneel vaak zwaar valt, is ook de scheidingsprocedure ingrijpend. In een fase dat emoties vaak hoog oplopen moeten partners de ontbinding van hun huwelijk regelen.

Een echtscheiding betekent nieuwe afspraken maken. En dat kun je maar beter goed doen. Want een slecht geregelde scheiding kan nog jaren later ruzie en veel geld kosten. Waar het om gaat, is samen de beste oplossingen te vinden, op basis van gelijkwaardigheid en respect met ruimte voor emotie. Ook al ben je het soms niet met elkaar eens.

Bij mediation kun je vertellen wat je op je hart hebt. Er is ruimte voor frustratie en wanhoop. En er ontstaat uitzicht op een oplossing. Aan de hand van een overzichtelijke aanpak gaan we samen stap voor stap de voor jullie belangrijke onderwerpen bespreken. Hierbij treed ik op als tussenpersoon, stroomlijn het proces, kom met voorlichting en aanvullende ideeën en creëer draagvlak. De gesprekken doen we op de zaterdag.

Los van alle financiële gevolgen op de lange termijn kost de scheiding zelf ook geld. Het traject dat je daarbij kiest, bepaalt in grote mate de kosten.

Bij een vechtscheiding met advocaten gaan de kosten richting 10.000 euro per persoon, want hoe ingewikkelder de scheiding, hoe meer uren door beide advocaten worden gemaakt. Mediation is een goede keuze als je er zonder advocaat uit hoopt te komen. Niet alleen prettig voor beide partners, maar ook voor de kinderen. Een scheiding is voor hen ook zonder bekvechtende ouders al zwaar genoeg, dus een echtscheiding waarbij pa en ma ‘on speaking terms’ blijven kan een doel op zich zijn.

Wat zijn de kosten?

790 euro per persoon incl. BTW voor een scheidingsplan, drie mediationgesprekken plus een afrondend gesprek. 

Met kinderen is de prijs in beide opties 200 euro extra per persoon incl. BTW voor een wettelijk verplicht ouderschapsplan.

Neem gerust contact op voor meer informatie en een offerte: info@julliegesprek.nl of 06-22844727